Activitati de joaca pentru bebelusi cu varsta intre 16-20 luni

ACTIVITĂŢI PENTRU BEBELUŞI CU VÂRSTA ÎNTRE 16-20 LUNI (1an şi 4-8luni)

LUNI

Copiilor le place să se joace în apă. Puneţi în cadă un burete sau sticle de plastic care pot fi strânse, plus alte căni şi cupe.

MARŢI

Copiii sunt încântaţi de balonaşele de săpun. Lăsaţi copilul să încerce să facă balonaşe de săpun. De asemenea este, amuzant să încerci să prinzi balonaşele.

MIERCURI

Joaca imaginară devine din ce în ce mai amuzantă. Încurajaţi copilul să facă un animal de pluş sau o păpuşă să meargă, să meargă la culcare, să danseze, să mănânce şi să sară. Includeţi păpuşa în activităţile sau jocurile zilnice.

JOI

Preparaţi împreună budincă din praf de budincă instant. Lăsaţi-l pe copil să toarne praful, să toarne laptele şi să amestece. Ce se obţine este bun de mâncat sau poate fi folosit pentru pictatul cu degetele.

VINERI

Folosiţi cutii sau găleţi în care copilul poate să arunce înăuntru mingi. Exersaţi aruncarea de sus a mingii.

LUNI

Jucaţi-vă de a v-aţi ascunselea. Copilul se poate ascunde împreună cu o altă persoană sau singur, iar dvs trebuie să-l găsiţi.

Apoi este rândul dvs să vă ascundeţi şi să-l lăsaţi pe copil să vă găsească.

MARŢI

Copiilor le place mişcarea. Mergeţi cu el în parc unde poate să se dea în leagăn sau pe topogan. La început s-ar putea să fie nevoie să ţineţi copilul pe genunchi şi să vă daţi în leagăn împreună.

MIERCURI

Cântaţi împreună în timp ce îl spălaţi pe mâini. Îndepliniţi acţiunea respectivă împreună. Mişcaţi-vă în ritmul muzicii. Aşteptaţi de la copil să "anticipeze" acţiunea.

JOI

Puneţi jucăriile preferate în coşul de rufe la care să nu ajungă imediat sau puneţi-le într-o cutie de plastic transparent care să aibă un capac bine înşurubat. Aşteptaţi ca acesta să vă ceară obiectele, dându-i un motiv ca să comunice. Răspundeţi cererii lui.

VINERI

Copilul poate deveni interesat de "activităţile artistice". Folosiţi creioane sau markere speciale pentru copii şi o coală mare de hârtie. Copiii sunt atraşi de culorile vii. Lăsaţi copilul să mâzgâlească propriul lui desen în timp ce dvs. desenaţi un altul.

LUNI

Un mic trenuleţ sau o geantă veche reprezintă o jucărie preferată de copii, cărora le place să le tragă după ei. De asemenea, pot fi folosite de copil pentru a exersa punerea şi scoaterea obiectelor din cutie. Sau poate fi folosită şi pentru a stoca obiectele preferate.

MARŢI

Faceţi un album folosind poze tăiate din reviste reprezentând diverse obiecte comune. Copiilor le place să se uite la fotografiile care îi reprezintă sau la cele cu membrii familiei. De asemenea le plac şi fotografiile animalelor de casă.

MIERCURI

Copiilor le place să se joace cu mingea. Folosiţi o minge de plajă sau o minge moale pe care să o rostogoliţi, aruncaţi şi loviţi. De asemenea puteţi folosi baloane. Jucaţi-vă un joc prin care balonul să stea cât mai mult în aer. În cazul în care balonul se sparge, strângeţi toate bucăţile acestuia pentru a preveni înecarea copilului cu o bucată de balon.

JOI

Jucaţi-vă jocul "ce-i asta?" un joc prin care să arate spre jucării, îmbrăcăminte, părţile corpului, obiecte sau fotografii întrebându-l pe copil cum se numesc obiectele respective. În cazul în care copilul nu vă răspunde, spuneţi dvs cum se numeşte obiectul sau încurajaţil să repete cuvântul.

VINERI

Umpleţi un lighean de plastic cu fulgi de porum sau cu fulgi de ovăz. Puneţi în lighean, polonic, strecurătoare, căni de măsurat sau cutii de plastic. Copiii pot astfel să umple, să verse şi să toarne învăţând astfel texturile, şi la ce folosesc diferite obiecte. Pot să şi guste fără probleme.

LUNI

Copiii încep să îmbine piese lego. Jocuri simple de puzzle (cu piese detaşabile) care să aibă butoane, pot fi folosite cu succes în această perioadă. De asemenea este amuzant să introducă cheia în lacăt sau să pună scrisori la cutia de scrisori.

MARŢI

Luaţi două cutii asemănătoare (sau două castronaşe identice pe care le folosiţi la micul dejun) şi o jucărioară. Ascundeţi jucăria sub unul din castronaşe în timp ce copilul se uită la dvs. Întrebaţi-l "unde e jucaria?" în final jucaţi-vă jocul "obiectul ascuns".

MIERCURI

Ajutaţi copilul să sorteze lucrurile în grămezi. El vă poate ajuta când sortaţi rufele (de ex. să pună ciorapi într-o grămadă, iar bluzele într-o altă gramadă). Jucaţi-vă jocul "curăţenia". Puneţi-l pe copil să strângă jucăriile şi să le pună la locul lor.

JOI

Păstraţi paharele de iaurt sau păhărele de budincă sau dulceaţă. Copilul le poate pune una într-alta construind astfel turnuri. De asemenea puteţi umple o pungă de hârtie cu ziare după care lipiţi capetele, astfel obtineţi un cub mare.

VINERI

Înainte de a îmbrăca copilul, aşezaţi hainele lui pe pat. Cereţi-i să vă dea bluza, pantalonii, pantofii şi ciorapii. Aceasta este cea mai uşoară metodă de a învăţa cum se numesc lucrurile obişnuite

.