Activitati saptamanale pentru copii cu varsta de la 2 la 3 ani

De la doi la trei ani

Copilul de doi ani are nevoie de multă acţiune. Este mai curios şi mai activ, pentru că este mult mai conştient de lumea care îl înconjoară. Mărimile, culorile şi formele au deja înţelesuri pentru el şi este încântat să îşi folosească cunoştinţele pentru a-şi îmbogăţi experienţa.

Vorbeşte mai bine şi poate chiar să recite poezii scurte, rime şi să interpreteze unele cântecele. Vocabularul său s-a mărit, participă mai des la conversaţie şi este în stare să îşi amintească o înşiruire de evenimente. Unii copii de această vârstă pot avea tendinţa să se bâlbâie pentru că gândesc mai repede decât pot să vorbească. Copilul va fi avantajat dacă îl veţi asculta cu răbdare atunci când se străduieşte să se exprime singur.

Copilul se va distra mâzgălind în sus şi în jos cu orice instrument i se dă; un creion obişnuit, un creion cerat sau o cariocă. Mâzgăliturile în sus şi în jos vor evalua în curând în trăsături de condei dus-întors şi circulare. Este începutul expresiei artistice şi creative a copilului. Este nevoie de multe laude şi încurajare, pentru că el acuma îşi exprimă acum "viziunea" sa asupra mediului care îl înconjoară. Critica la această vârstă poate avea un efect negativ asupra libertăţii de creaţie a copilului.


Cei mai mulţi copii de această vârstă preferă activităţile în care sunt implicaţi muşchii mari, ca alergatul, săritul, lovitul dansul, pedalatul, împinsul, trasul, aruncarea mingii şi participarea la jocurile simple.

Dorinţa puternică pentru activităţi motorii este prezentă deoarece copilul şi-a dezvoltat o coordonare motorie mai bună. Activităţile fine şi grosiere ar trebui să fie încurajate pentru a asigura rafinamentul coordonării în ambele domenii.

Diferenţele de mărime sunt vizibile pentru un copil de doi ani. Poate identifica membrii unei familii şi îşi dă seama că sunt mai mari decât el pentru că a devenit mult mai conţtient de el însuşi. Poate chiar să îşi cunoască numele, vârsta şi sexul.

Poveştile reale sau fantastice îl interesează foarte mult, în special poveştile cu animale. Perioada de interes nu este prea îndelungată, dar poate asculta atent poveşti scurte şi rime.
Imită multe cuvinte şi sunete pe care le aude. Se poate preface că este în lumea sa supranaturală. Aceasta este una dintre nevoile copilului, aceea de a-şi exterioriza sentimentele şi de a le adapta la lumea reală.

Notă: Site-ul emamica.com şi autorii articolelor nu sunt responsabili pentru rănirea sau moartea provocate de utilizarea greşită a materialelor sau a recomandărilor. În activităţile cu copiii, materialele trebuie alese cu grijă pentru a nu periclita sănătatea şi siguranţa copilului; supravegherea din partea adultului este esenţială.


Activităţi săptămânale pentru copii cu vârsta de la 2 la 3 ani:

Săptămâna  1 - Humpty - Dumpty

Săptămâna  2 - Jack din cutie

Săptămâna  3

Săptămâna  4

Săptămâna  5

Săptămâna  6

JUCARII EDUCATIVE: Jucariile educative dezvolta inteligenta, imaginatia si creativitatea copiilor, ajutandu-i ca, prin joc, sa descopere lucruri noi si interesante.