Activitati saptamanale pentru copii cu varsta de la 3 la 4 ani

De la trei la patru ani

Eul copilului de trei ani este mai bine conturat. Vrea să-i mulţumească pe adulţi şi este mai independent. Vocabularul i s-a îmbogoţit şi este interesat de cuvinte.
Înţelege explicaţiile simple şi este capabil de raţionamente corecte.

Poate prezenta mai mult interes pentru activităţile motorii fine datorită coordonării mai bune a muşchilor mici. Totuşi, activităţile muşchilor mari îi vor consuma cea mai mare parte din energie, ei fiind angajaţi în acţiuni ca alergarea, săritul, pedalarea, săritul într-un picior, alunecarea, aruncarea şi prinderea unei mingi, galopatul.

Poveştile, poeziile, ritmul, cântecele, dramatizările şi muzica alcătuiesc cea mai mare parte a lumii lui. Îl amuză în continuare să-şi inventeze un tovarăş de joacă imaginar şi poate lega prietenie cu el, chiar dacă este în stare să se joace scurte perioade de timp şi cu un alt copil real.

Îl captivează jocurile simple, în care cerinţa este de a realiza corespondenţe în funcţie de anumite criterii, şi jocurile de ghicit. Înţelege conceptul de număr pentru numerele doi şi trei, chiar dacă este capabil să numere şi mai departe. Este o vârstă a curiozităţii, în care copilul pune multe întrebări, pentru că explorează şi se adaptează mediului în care trăieşte.

Notă: Site-ul emamica.com şi autorii articolelor nu sunt responsabili pentru rănirea sau moartea provocate de utilizarea greşită a materialelor sau a recomandărilor. În activităţile cu copiii, materialele trebuie alese cu grijă pentru a nu periclita sănătatea şi siguranţa copilului; supravegherea din partea adultului este esenţială.

Activităţi săptămânale pentru copii cu vârsta de la 3 la 4 ani:

Săptămâna  1 - Bate mingea!

Săptămâna  2

Săptămâna  3

Săptămâna  4

Săptămâna  5

Săptămâna  6