Activitati saptamanale pentru copii cu varsta de la 4 la 5 ani

Copilul de la 4 la 5 ani

Un copil de patru ani poate face mai mult. Este mai dezvoltat din punct de vedere social, mental şi fizic. Interacţiunea cu alţi copii de aceeaşi vârstă conduce la o dezvoltare adecvată. Copilul învaţă nu numai fair-play-ul, dar intră în relaţie şi cu ceilalţi indivizi, diferiţi de el. Aceasta îl ajută să-şi lărgească orizontul asupra vieţii şi să depăşească limitele casei şi ale împrejurărilor ei. Jocul este modul de a învăţa al copiilor. Copiii vor învăţa unii de la alţii. Jocul trebuie să fie astfel condus încât să asigure bunele deprinderi de joc.

 

Copiii de această vărstă sunt foarte curioşi. Au mai multă încredere în ei şi încep să fie mai atraşi de numere şi de litere. Cei mai mulţi copii de patru ani vor adora să li se citească şi să privească la imagini.

Unii vor recunoaşte literele în cuvinte sau pot chiar să fie în stare să citească unele cuvinte dacă se uită cu atenţie.

 

Un copil de patru ani poate fi foarte mulţumit să distungă asemănările şi deosebirile dintre imagini, forme, culori, mărimi, litere şi numere.

 

Coordonarea mişcărilor mâinilor este mult îmbunătăţită la această vârstă şi copilul este mai interesat de diferite activităţi care presupun un control şi o coordonare rafinată a muşchilor mici. Aceasta este necesară pentru scris şi alte abilităţi motorii fine pe care le va întâlni până la intrarea în şcoală.

 

Coordonarea muşchilor se îmbunătăţeşte foarte mult la această vârstă, deşi copiii vor avea încă dificultăţi la prinderea şi aruncarea mingii, la săritu corzii, la menţinerea echilibrului şi la sărit. Va fi necesar mult exerciţiu pentru a perfecţiona coordonarea de care are nevoie copilul pentru a depăşi orice dificultate pe care a avut-o cu aceste îndemânări.
 

 

Notă: Site-ul emamica.com şi autorii articolelor nu sunt responsabili pentru rănirea provocată de utilizarea greşită a materialelor sau a recomandărilor. În activităţile cu copiii, materialele trebuie alese cu grijă pentru a nu periclita sănătatea şi siguranţa copilului; supravegherea din partea adultului este esenţială.

 


Activităţi săptămânale pentru copii cu vârsta de la 4 la 5 ani:

 Săptămâna  1 - Jocul cu formele: cerc, pătrat, triunghi, dreptunghi şi oval

 Săptămâna  2

 Săptămâna  3

 Săptămâna  4

 Săptămâna  5

 Săptămâna  6