Alaptare sau hranire cu biberonul a bebeluslui nou nascut?

Alăptare sau hrănire cu biberonul
Un mare număr de studii recente au arătat cât este de important alăptatul pentru sănătatea copilului, a mamei şi pentru societate. În urma publicării lor, obiceiul alăptării a început să renască în America de Nord, care timp de câteva decenii fusese adepta hrănirii nou-născuţilor cu biberonul. Şi dumneavoastră, ca tânără mamă în noul mileniu, puteţi alege între cele două variante. Citiţi Despre alaptare pentru o discuţie completă asupra alăptării sau hrănirii cu biberonul.

Ar fi o idee bună să decideţi înainte de naşterea copilului ce tip de hrănire veţi adopta. Dacă veţi lua hotărârea înainte de naştere, veţi avea timp să împrumutaţi sau să cumpăraţi cele necesare (de exemplu, pompă de sân sau biberoane). Dacă alegeţi varianta hrănirii la sân, puteţi aranja să participaţi la cursuri de alăptat şi să elaboraţi un sistem care să vă susţină în vederea acestui mod de hrănire.
 

Dacă v-ar plăcea să beneficiaţi de un sprijin profesionist după naştere, puteţi aranja o vizită medicală la domiciliu în zilele următoare întoarcerii de la maternitate.

Există profesionişti care vă pot da consultaţii privind lactaţia, învăţându-vă cum să alăptaţi copilul.