Joaca împreuna cu alti copii si impartitul lucrurilor la copii de 2 ani

Copii de doi ani nu cooperează între ei atunci când se joacă împreună. Cu toate că le-ar putea face plăcere să se uite fiecare la ce face celălalt, de cele mai multe ori se joacă unul lângă altul; această situaţie este denumită joacă împreună. Cu toate că le-ar putea face plăcere să se uite fiecare la celălalt, de cele mai multe ori se joacă unul lângă altul; această situaţie este denumită joacă în paralel.
Nu are nici un rost să încercaţi să îi învăţaţi pe copiii de doi ani să împartă lucrurile; aceştia pur şi simplu nu sunt pregătiţi pentru asta. Pentru a împărţi jucăriile un copil trebuie să înţeleagă că un lucru îi aparţine, după aceea să-l dea şi să se aştepte că-l va primi înapoi.


Faptul că un copil de doi ani nu împarte nimic cu nimeni nu are nicio legătură cu cât de generos va fi ca personă adultă. Însă acest lucru nu înseamnă că va trebui să acceptaţi proastele maniere, chiar când copilul nu are nici cea mai mică idee de ce consideraţi că luarea cu forţa a unei jucării de la un alt copil este un lucru rău. Puteţi cu fermitate şi cu înţelegere să-i luaţi jucăria, să o înapoiaţi proprietarului de drept şi după aceea să încercaţi repede să-i distrageţi atenţia cu un alt obiect interesant. Discursurile prelungite despre motive pentru care ar trebui să împărţim lucrurile sunt o pierdere de timp. El va începe să împartă cu alţii atunci când va înţelege conceptul de a împărţi (de obicei în jurul vârstei de 4 ani) şi nu mai devreme.

vezi: Ce inseamna a avea 2 ani?