La plimbare cu bebelusul tau: Totul despre marsupii si port bebe

De ce port-bebe?

Există numeroase beneficii pentru un accesoriu de port bebe, pe scurt, face viața mai ușoară pentru mama (sau tata!) si desigur pentru copil. Sistemele de port-bebe au devenit o parte esențială a creșterii copilului  în multe culturi de secole; în ultimele decenii, practica a crescut în popularitate și în culturile occidentale iar părinții au ajuns să realizeze avantajele acestuia. Iata cateva motive pentru a iti purta bebelusul aproape de tine:

·         Nou-nascutii au nevoie sa stea lipiti de parintii lor pentru a se simti in siguranta. Contacul fizic cu parintele are beneficii fizice și fiziologice pentru copii. Un port bebe poate oferi copilului confort fizic, si, în acelasi timp, purtatorul are mâinile libere pentru alte activități, inclusiv jucându-se și îngriji de copii mai mari.

·         O poziție verticală este benefica pentru copii care au reflux. Ușoara presiune pe burtă în timp ce este purtat, de asemenea, ajută bebelușul la eructarea aerului dupa alaptat, elimind gazele intestinale sau a aerului din stomac.

·         Un copil care are colici îi este mai ușor, fiind calmat de balans atunci când este purtat.

·         Parintii pot merge în mai multe locuri, mult mai ușor și accesibil decât cu un cărucior: în locuri aglomerate, la cumparaturi, la plimbare, în drumetii, vizitarea obiectivelor turistice, precum și în transportul in comun, toate sunt realizate mai ușor prin utilizarea unui sistem de purtare decat cu un cărucior.

·         Odata ce copilul este conștient de lumea exterioara, un port bebe oferă o mai bună vizualizare a împrejurimilor.

·         Purtarea este un mod minunat de a calma și a oferi confort unui copil bolnav sau morocanos sau copilului mic.

·         Iar lista poate continua!

În cea mai mare parte, toți copiii adoră ca să fie purtați.

Care este cel mai bun port bebe pentru copii?

Cel mai bun port bebe este acela pe care îl găsești confortabil și în siguranță pentru copilul tau. Depinde de foarte mulți factori, cât de des doriți să îl utilizați, de vârsta copilului și cel mai important, de preferințele personale. Veti găsi multe marsupii care sunt de ajutor – unele pentru purtarea, pe termen scurt, rapid și unele care sunt mai confortabile pentru perioade mai lungi de timp. Unele sunt mai potrivite pentru nou - nascuti; altele pentru sugari mai mari sau copii mici. Unele marsupii pot fi folosite de la naștere până la 3 ani.

Cel mai important factor este să vă purtați copilul într-o poziție corectă din punct de vedere ergonomic și desigur  în mod corespunzător. Pe piață există o multitudine de produse prin care sa va purtați copilașul: marsupii ergonomice, wraps-uri, mei tai, sling,  marsupii tip posetă etc. Puteti vedea aici care sunt cele mai confortabile marsupii atat pentru bebelușul tău cât și pentru tine.

Marsupiul ergonomic 

Marsupiul ergonomic este simplu, fabricat in conformitate cu cele mai recente standarde de siguranta, fabricat din materiale anti-alergice, cu sisteme de prindere de calitate si durabile. Este confortabil atât pentru copil cît și pentru părinte.Si, mai presus de toate, creeaza o legatura puternica intre copil si parintii sai, garantand o dezvoltare fizica si emotionala corecta. Marsupiul este creat pentru toti parintii care apreciaza confortul si contactul apropiat de copil. Poate fi folosit de la 3 luni pana la aprox 3 ani (4.5 kg - 20 kg). Datorita sistemului de reglare al centurilor, marsupiul se potriveste oricarui parinte si permite purtarea copilului in fata sau in spate. Marsupiul are o constructie speciala astfel incat copilul poate sa stea in pozitia de broasca, o pozitie care ajuta la dezvoltarea corecta a spatelui, a soldurilor, a bazinului si a coloanei vertebrale.

Centura lata si captusita de pe sold cu lungimea 65 -140 cm mareste stabilitatea si siguranta copilului si in acelasi timp reduce greutatea de pe coloana vertebrala a parintelui. Bretelele confortabile distribuie uniform greutatea copilului. Acum plimbarile lungi nu vor mai fi o problema. Aparatoarele de catarame sunt captusite si protejeaza pielea delicata a bebelusului, fiind foarte utile in perioada de dentitie. Capotina protejeaza bebelusul de conditiile meteo nefavorabile si se poate scoate cu usurinta. Acest marsupiu este perfect atat pentru mamici cat si pentru tatici. Puneti bebelusul in marsupiu si aveti mainile libere.

Wraps și Sling:

Wraps-ul este o bucată de pânză de diferite lungimi. Este recomandat de la nastere pana la 2 ani (de la 3,5 la 13 kg). Ele pot fi folosite pentru a purta copilașul în mai multe poziții, în față, pe spate cand copilul este mai mare de 1 an, în pozitie verticala din momentul in care copilul incepe sa tina capul drept,sau pe șold pentru copii mai mari. Wraps-ul este cel mai simplu transportator în ceea ce privește structura, dar poate dura un pic mai mult pâna când vei învăța să-l folosești. Wraps-ul este o alegere bună pentru cineva care vrea să poarte bebelusul în mai multe poziții.

Slingul este sigur, elastic, deoarece este fabricat dintr-un material 100% de bumbac, facut in tehnica diagonala. Se adapteaza perfect corpului copilului si sprijina coloana vertebrala a acestuia. Puteti pune, de asemenea, picioarele copilului in pozitia de broasca. Aceasta pozitie este un tratament profilactic, si ajuta la tratarea displaziei de sold. Avantajul slingului este dimensiunea universala. Datorita inelelor, lungimea poate fi usor reglata. In acest sling copilul se simte in siguranta, iar parintii se bucura de confort.

Ce ar trebui să luati in considerare cănd alegeți un sistem de purtare?

·         Poziționarea corectă

·         Confortul purtătorului si al copilului

sfaturi specifice de siguranță:

·         Regula de siguranță numărul unu, în special pentru copii sub 4 luni, este de a asigura copilului o cale respiratorie clară. Un nou-născut are caile respiratorii ca un pai; când bărbia cade în piept, imagineaza-ți cum un pai devine prins si căile sunt restricționate. O poziție verticală, cu un suport de sprijin confortabil pentru copil este ideal. Capul copilului trebuie să fie întotdeauna sprijinit de cel care îl poartă (capul bebelusului va fi întors într-o parte pentru a se odihni pe pieptul purtătorului). 

·         Pentru o dezvoltare normala a coloanei vertebrale si a soldurilor, copilul trebuie sa stea cu coapsele si gambele la unghiuri de 90 de grade in pozitie de broscuta. Un sprijin necorespunzător al picioarelor pot duce la probleme de șold.

·         Chiar și cei mai mici nou-născuti pot fi  purtați în siguranță într-o poziție verticală, burtă pe burtă, această poziție este preferata de multi copii, ofera ajutor pentru sugarii cu reflux, și asigura o cale respiratorie adecvată, de control cu capul sprijinit.

·         Atunci când cumpărați un marsupiu port bebe transportator verificați dacă îndeplinesc standardele de siguranta pentru copii. Există noi standarde pentru curele și transportatorii care au intrat în vigoare. Mulți vânzători nu sunt conformi. Din pacate au apărut multe produse contrafăcute.

 

       De unde cumpăr?

Online, gasiti pe site-ul bekid.ro, marsupii ergonomice, de calitate, confortabile atat pentru parinte, cat si pentru copil, care îndeplinesc noile standardele de siguranta.Etichete: marsupii , port bebe ,