Perineul. Exercitii de intarire a perineului

PERINEUL
perineul. Ce este perineul Perineul constituie o parte a componentei musculare a bazinului a cărui structură osoasă ocroteşte şi protejează bebeluşul în uter. În timpul naşterii bebeluşul va străbate bazinul.
Perineul este ca un hamac format din muşchii care susţin intestinul gros, vezica urinară şi uterul.
În timpul sarcinii muşchii se destind, iar greutatea copilului care împinge în jos îi slabeşte, astfel încât vă veţi simţi greoaie şi veţi avea o senzaţie de neplăcere. S-ar putea să pierdeţi şi puţină urină atnci când alergaţi, strănutaţi, tuşiţi sau rândeţi. Pentru a eita aceste neajunsuri este foarte important să întăriţi perineul.

ÎNTĂRIREA PERINEULUI
Faceţi acest exerciţiu des- cel puţin de trei-partu ori pe zi. Odată învăţat, îl puteţi practica oriunde şi oricând: puteţi face exerciţiul perineului stând culcată, în şezut sau în picioare.
Acest exerciţiu este util în a doua parte a travaliului când, ştiind cum să vă relaxaţi muşchii, puteţi contribui la readucerea riscului de ruptură, facilitându-se trecerea copilului prin bazin.

Aşezaţi-vă pe spate cu genunchii îndoiţi şi cu labele picioarelor pe podea. Acum întăriţi muculatura, strângând ca şi cum aţi vrea să opriţi jetul urinar. Îmaginaţi-vă că încercaţi să împingeţi ceva în vagin prin contracţii urmate de pauze, repetând până simţiţi că nu mai puteţi continua. Opriţi-vă pentru câteva momente, apoi reluaţi progresiv. Repetaţi de zece ori.
exercitii pentru perineu. <br /><script async src=
Intarirea perineului" src="http://www.emamica.com/p/img/633578947.jpg" style="width: 330px; height: 142px;" />
Exersaţi exerciţiul de întărire al perineului atunci când:
- aşteptaţi autobuzul sau trenul;
- călcaţi sau gătiţi;
- priviţi la televizor;
- în cursul actului sexual;
- v-aţi golit vezica urinară.