Saptamana 3 (perioada de nou-nascut) - Activitati pentru bebelusi

Săptămâna 2                                           Săptămâna 4

0 ani - Saptamana 3 (perioada de nou-născut)

Miscarea unui obiect
 
Observati raspunsurile din ochii copilului. Isi fixeaza ochii pe dumneavoastra? Ţineti o zornaitoare sau un alt obiect in dreptul liniei vizuale a copilului. Se uita la ea? Miscati zornaitoarea de la stanga la dreapta. Ochii copilului se mişca de la stanga la dreapta ?
Daca ochii copilului nu reactioneaza la zornaitoarea aflata sau nu in miscare, nu va faceti griji.   Copiii nu se dezvolta in acelasi ritm in toate domeniile.

Totusi, repetati aceasta activitate de multe ori in zilele şi saptamanile care urmeaza şi observati reactia copilului. Acesta este inceputul antrenamentului miscarii stanga-dreapta a ochilor. Aceasta este o activitate necesara premergatoare cititului.

Repetati exercitiile sugerate in prima saptamana. Atingeti-i şi mişcati-i capul dintr-o parte in alta cu blandete. Atingeti-i si mişcaţi-i bratele. Puneti-i ambele palme impreuna. Atingeti-i şi miscati-i picioarele. Atingeti-i si mişcati-i labele picioarelor.

Repetati, de asemenea, exercitiile ochi-lumina din saptamana a doua şi amintiti-va sa-i vorbiti, sa-i cantati, sa-i fredonati copilului sau sa asculte muzica linistitoare.

vezi: ACTIVITATI PENTRU BEBELUSI: Cresterea bebelusului de la nastere la un an - cele 51 de săptămâni