Saptamana 33 (bebelusul la opt luni si o saptamana) - Activitati pentru bebelusi

Săptămâna 32                                                Săptămâna 34

 

0 ani - Săptămâna 33 (bebeluşul la opt luni şi o săptămână)

Castronul şi rostogolitul mingii
Luaţi un castron mare, rotund, din plastic, o tavă mare pentru prăjituri sau un recipient similar, fără capac. Puneţi în el mingea folosită în activitatea săptămânii 32.
Împingeţi mingea cu degetul de-a lungul marginii. Lăsaţi-o să se rostogolească liber, dar ţineţi-o în mişcare. Îndemnaţi copilul să urmărească mingea mişcându-se. Copilul o urmăreşte sau încearcă să o oprească? Dacă se întâmplă aşa, înseamnă că este atent.
Opriţi mingea şi puneţi mâna copilului pe ea. Ajutaţi-l să o pună în mişcare.
Vorbiţi-i în timp ce amândoi o urmăriţi mişcându-se. Menţineţi rostogolirea mingii şi lăsaţi copilul să mişte mingea singur, cu propria-i mână, cât de mult posibil.
Altă dată, în timpul săptămânii, puneţi mingea într-un recipient, înclinaţi-l şi mişcaţi-l, astfel încât mingea să se mişte pe margini într-o mişcare circulară, ca mai înainte. Repetaţi această activitate de mai multe ori, astfel încât copilul să poată urmări mingea mişcându-se. Ajutaţi-l să ţină containerul şi repetaţi activitatea. Lăudaţi copilul pentru orice răspuns pozitiv pe care îl dă.
Dacă această activitate este repetată destul de des, copilul va deveni conştient de mişcarea limitată a mingii pe traiectoria unui cerc.

Această activitate:

  • - îmbunătăţeşte simţul pipăitului;
  • - conştientizează existenţa cercului;
  • - dezvoltă capacitatea de a urmări o ţintă în mişcare;
  • - pune bazele independenţei şi încrederii în sine;
  • - dezvoltă coordonarea ochi-mână.

vezi: ACTIVITATI PENTRU BEBELUSI: Cresterea bebelusului de la nastere la un an - cele 51 de săptămâni