Saptamana 40 (bebelusul la 10 luni) - Activitati pentru bebelusi

 Săptămâna 39                                                Săptămâna 41

 

0 ani - Sãptămâna 40 (bebeluşul la zece luni)

JOC: Mișcă și rostogolește! Această activitate dezvoltă simțul pipăitului, conștientizarea conceptelor de stânga-dreapta etc.

Pentru această activitate este nevoie să așezi copilul pe jos. Așează-l pe spate și, ușurel, rostogolește-i corpul de la stânga la dreapta, de câteva ori la rând. Pentru a face jocul mai interesant, în acest timp, vorbiți-i. Când vă opriți din tăvălit, observați-i reacția. Încearcă el să continue rostogolitul de unul singur sau pare că vrea să înceteze activitatea? Dacă nu mai dă semne de interes, încercați mai târziu. Această activitate este importantă pentru că ea implică coordonarea multor mușchi. Ajută, de asemenea, la consolidarea lateralității stânga - dreapta, prin mișcarea întregului corp începând de la stânga la dreapta.

Într-o altă zi, faceți rost de o minge mare ce poate fi ușor rostogolită către copil, iar când se rostogolește, ziceți: „Duraa!„ sau alte cuvinte care-i fac plăcere să le audă.


Mai puteți să vă așezați pe podea și să puneți copilul în poziția șezut în fața dumneavoatră. Dați mingea de-a dura și îndemnați-l să v-o trimită la fel înapoi. Lăudați-l pentru orice răspuns pozitiv pe care îl dă și continuați activitatea câtă vreme copilul pare a-și păstra interesul. Aceasta este o activitate care ar trebui repetată adesea.

De asemenea, îi va fi de folos să repetați unele dintre activitățile precedente, mai cu seamă pe cele care l-au interesat prea puțin ori deloc.

Această activitate dezvoltă:
- o conștientizare mai bună a conceptelor „stânga” și „dreapta”;
- simțul pipăitului atunci când corpul copilului este rostogolit sau când mingea este dată de-a dura;
- coordonarea ochi - mână;
- motivarea de a-și mări perioada de timp cât se poate concentra;
- capacitatea de a juca cu o altă persoană jocuri simple cu mingea;
- încrederea în sine.

vezi: ACTIVITATI PENTRU BEBELUSI: Cresterea bebelusului de la nastere la un an - cele 51 de săptămâni