Saptamana a 26-a de sarcina. Ghid Sarcina pe Saptamani

 Săptămâna 25 de sarcină     |    Săptămâna 27 de sarcină 

 

Saptamana a 26-a de sarcină. Ghid Sarcina pe Săptămâni (Trimestrul II - luna a 7-a)
Modificările bebeluşului care au loc în săptămâna a 26-a de sarcină:

Saptamana a 25-a de sarcina. Ghid Sarcina pe Saptamani
 
 Săptămâna 24 de sarcină     |    Săptămâna 26 de sarcină 
 
Saptamana a 25-a de sarcină. Ghid Sarcina pe Săptămâni (Trimestrul II - luna a 7-a)
Modificările bebeluşului care au loc în săptămâna a 25-a de sarcină:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ce se întâmplă cu copilul tău în a 26-a săptămână (7luni) de sarcină?

CREŞTEREA ÎN GREUTATE în jurul săptămânii a 26-a de sarcină:

Bebeluşul: Lungime 35 cm. Greutate: se apropie de 700 de grame şi este cât un pepene galben.

Inima lui este de mărimea unei nuci şi bate mult mai rapid. El înghite mai mult lichid amniotic (aceasta este reînoită la fiecare trei ore) şi va elimina cantităţi mari sub formă de urină. Arată mult mai bine, este mai frumos cu pielea care îngroaşă sub influenţa de grăsime. În această săptămână îi apar bronhiile, ceea ce nu înseamnă că plămânii săi sunt maturi. 

Dacă ai un băiat, testiculele încep să coboare la nivelul scrotului - o călătorie care va dura aproximativ două-trei zile.

În această perioadă poţi observa cât de activ este copilul tău - dă din picioruşe. Copilul tău poate răspunde probabil la atingere, mângâieţi burta şi fii atentă, poate îl simţi! Vei sălta de emoţie!

Notă: Fiecare bebeluş se dezvoltă un pic diferit - chiar şi în uter. Aceste informaţii sunt destinate să îţi ofere o idee generală despre dezvoltarea bebeluşului tău.

Ce se întâmplă cu tine şi burtica ta în a 26-a săptămână de sarcină?

burticaSunteţi gravidă de 6 luni.

Este posibil ca să dormi prost. Multe gravide au coşmaruri frecvente: indoiala de a fi o mamă bună şi anxietate. Întrebare medicală: Oare mă îngraş prea mult? Te îngraşi? Este normal! Discută despre procupările pe care le ai cu medicul, acesta vă va spune care este greutatea ideală pe care trebuie să o iei în funcţie de corpul tău.

Să nu te sperii de greutatea pe care o iei. Ştii că este o parte necesară şi inevitabilă a sarcinii. Probabil îţi faci griji şi te întrebi dacă vei mai reveni la greutatea iniţială. Să ştii că nu eşti egoistă sau superficială dacă îţi apar aceste griji. Aproape fiecare mamă "îşi muşcă unghiile" şi se preocupă la ce se întâmplă cu corpul ei şi dacă mai revine la greutatea iniţială. Dar aici sunt câteva lucruri pe care trebuie să le iei în cosiderare: în primul rând, majoritatea greutăţii pe care o iei, nu este de fapt grăsime. Priveşte la modul în care se descompune pe tot parcursul sarcinii.

 

Copilul: spre 700 de grame

Lichidul amniotic: 2 kg

Placenta: 1.5 kg

Creşterea volumului de sânge: 3 la 4 kilograme

Creşterea volumului de lichid: 5 la 7 cm

Uterul întins: 2 kg

Sânii: 2.50 la 7.60 cm

Depozit de grăsime şi dezvoltare musculară: 15 - 20 cm

Total: 63 la 81 cm vei avea în plus.

 

Şi în al doilea rând, dacă există un lucru desfiinţat de celebrităţi, acela este mitul. Ele ne dovedesc că este absolut posibil să revi la forma dinaintea naşterii. Normal că nu se va întâmpla asta într-un timp rapid asemenea vedetelor care au o echipă de nutriţionişti şi bucătari pentru a le ajuta, dar dacă îţi dai toată străduiţa, vei reuşi! Încearcă să mănânci corect şi să faci exerciţii în mod regulat.