Sfaturi specifice pentru siguranta bebeluşului cand iese in aer liber

Sfaturi specifice pentru siguranta copilului cand iese in aer liber

. Nu lasati copilul in curte atunci cand folositi diverse aparate, cum ar fi maşinile de tuns iarba sau de indepărtare a zapezii. Nu plimbati niciodata copilul cu astfel de aparate şi nici nu-l tineti in brate cand Ie folositi.

. Nu lasati niciodata copilul singur afara.

. Aveti grija sa nu adune obiecte periculoase de pe jos sau sa Ie bage in gura.

. Copilul are nevoie sa stea un timp la soare, pentru ca astfel se stimuleaza producerea vitaminei D, necesara pentru formarea unor oase puternice. De doua sau de trei ori pe saptamana in lunile calduroase, expuneti la soare o parte din pielea copilului (mainile, bratele, fata) intre cinci şi cincisprezece minute. Daca pielea copilului este mai inchisa la culoare, il puteti tine ceva mai mult. In restul timpului, pentru a preveni aparitia unor arsuri pe piele, acoperiti-i capul cu o palariuţă cu boruri marl, iar pana la varsta de şase luni imbracati-l cu atâtea haine de cât este nevoie ca sa se simta confortabil. Aplicati uşor pe maini şi pe fata o crema-ecran fara PABA (acid para-aminobenzoic), cu un factor de protectie solara de cel putin 15.

Dupa ce implineşte şase luni aplicati mai multa
crema de protectie pe toata pielea expusa. Soarele de la miezul zilei este cel mai puternic, de aceea este bine sa expuneti copilul la soare inainte de ora 10 şi dupa ora 15.
 
.  Depozitati şi folositi gratarele pentru fripturi departe de orice material inflamabil, numai in aer liber şi nu Ie aşezati langa peretele casei.
 
.  Plasati intotdeauna garduri de protectie in jurul unui foc in aer liber şi supravegheati copilul continuu. Asigurati-va ca focul este perfect stins inainte de a-I părăsi.
 
.  Depozitati benzina, petrolul lampant şi propanul departe de casa şi numai in recipienti care intrunesc toate normele de protectie.