Sfaturi specifice pentru siguranta bebelusului in camera copilului

Sfaturi specifice pentru siguranţa bebeluşului în camera copilului:

CAMERA COPIILOR
 
~ Nu va lasati niciodata bebeluşul singur pe o masa de infăşat, pe pat, pe canapea sau in alt loc la inaltime. In timp ce ii schimbati scutecul, folositi o centura de sigurantă sau tineti-l tot timpul cu mana. Daca trebuie sa ieşiti din camera in timp ce-l primeniti, luati-l cu dumneavoastra sau aşezati-l in patut sau in alt loc sigur.
 
~ Cumparati pentru copilul dumneavoastra doar hăinute de dormit din materiale care nu iau foc uşor.Daca totuşi nu aveti de ales şi acestea nu sunt din materiale greu inflamabile, aveti grija sa stea aproape de corp, in aşa fel incat sa existe putin aer intre material şi pielea copilului. (Aerul înteţeşte focul in cazul in care materialul se aprinde.)
 
~Cand copilul este in stare sa stea singur in şezut, lăsaţi mai jos saIteaua patutului.
Inainte ca bebeluşul sa poata sta in picioare, flxati-o la punctul cel mai de jos.
Nu lăsati jucării mari in patut, iar daca folositi apărători de margini matlasate, scoateti-Ie atunci cand copilul incepe sa se ridice in picioare. Le-ar putea folosi ca pe nişte trepte pe care sa se caţere pentru a ieşi din patut.
 
~ Amplasati umidificatoarele, vaporizatoarele şiradiatoarele portabile intr-un loc unde nu ajunge copilul şi la distantă de aşternuturile de pat şi de orice obiect inflamabil.
 
~ Interesati-va de masurile de prevenire a incendiilor. Daca dormitorul copilului nu este la parter, faceti-va un plan de evacuare in care sa existe o cale sigura de a ajunge pe pamant. Cumpărati o  scară de evacuare dintr-un material necombustibil, daca este necesar.
 
~ Instalaţi zăbrele la ferestre pentru a preveni caderea de la inaltime.