Sfaturi specifice pentru siguranta copilului in baie

Sfaturi specifice pentru siguranţa bebeluşului în baie:

 
BAIA
~ Nu lăsati niciodată copilul singur in cada - nici macar un moment.
~ Înainte de a-I imbăia, controlati intotdeauna apa din cada pentru a va asigura ca nu este prea fierbinte. Inchideti bine robinetele pentru ca bebeluşul sa nu Ie poată deschide. Daca aveti boiler, fixati-Ila maximum 45 °C pentru a elimina orice posibilitate de oparire a copilului.
~ Tineti intotdeauna uşa de la baie inchisa şi nu lasati copilul sa se joace in baie.
Este un loc cu prea multe obiecte dure şi suprafete alunecoase, iar un copil curios ar putea cadea in vasul de toaletă. Ganditi-vă la i inchizatoare pentru capacul toaletei.
~ Nu lasati niciodata ondulatorul de par aproape de copil. Scoateti din priză şi puneti deoparte uscatorul de par atunci cand nu-l folositi, mai ales daca se afla aproape de o sursa de apa.
~ Puneti la locul lor, imediat dupa ce Ie folositi, medicamentele şi alte materiale care pot fi periculoase - substante de curatat, cosmetice, sapun şi detergenti
~ Cumparati medicamentele in recipiente care nu pot fi deschise de copii şi pastrati-le in dulapuri incuiate.
~ Controlaţi intotdeauna la lumină buna etichetele medicamentelor pentru alegerea dozelor corecte inainte de a Ie administra copilului. Nu dati unui copil medicamentele prescrise altuia.
~ Nu pastrati resturile de medicamente; este mai sigur sa Ie aruncati.
~ Evitati sa nu numiţi medicamentele şi suplimentele nutritive "bomboane". O cauză importanta a otravirilor la copii o reprezinta supradozele de medicamente şi suplimente nutritive bune la gust, asemanatoare bomboanelor, cum ar fi
vitaminele cu arome de bomboane.
 
SPĂLAREA ŞI CĂLCAREA RUFELOR
~ Păstrati toti detergentii şi produsele de curatat in locuri unde copilul nu poate ajunge.
~ Curatati dupa fiecare intrebuintare ventilatorul uscatorului de rufe, pentru a evita acumularea de scame care ar putea lua foc.
~ Nu lăsaţi copilul lângă fierul sau scândura de călcat. Scândura de călcat se poate rasturna uşor, iar fierul este fierbinte, greu şi daca este tras de cordon poate cadea. Scoateti intotdeauna fierul din priza dupa ce terminati de calcat.